Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας

Σχολικές Γιορτές

Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου 2015

 

 

 

  •      Για μία ακόμη χρονιά τα παιδιά της Έκτης τάξης του Δημοτικού σχολείου μας ¨έδωσαν το παρόν¨ στην σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου, ημέρα μνήμης των αγωνιστών κατά την Επανάσταση του 1821. Διατηρώντας μία παράδοση, που θέλει την ημέρα αυτή να γίνεται μια λαμπρή εκδήλωση ανοικτή προς όλους τους κατοίκους τoυ χωριού μας και όχι μόνο, τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε, κυρίως, μέσα από μονόπρακτα στα οποία πρωταγωνιστές ήταν τα ίδια τα παιδιά. Εμπλουτίστηκε με ποιήματα και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν οι παραδοσιακοί χοροί, ιδιαίτερα για ένα τόπο που διατηρεί και αναδεικνύει την παράδοση, όπως η Αράχωβα.
  •    Οι πρόβες μας ξεκίνησαν περίπου στα μέσα του Φλεβάρη. Τα παιδιά κατενθουσιασμένα ανέλαβαν τους ρόλους τους και ξεκίνησαν τη ¨δουλειά¨. Παρακάτω μπορούμε να πάρουμε μία μικρή γεύση από την προετοιμασία της γιορτής μας.

 

 

  •    Στη συνέχεια, τα παιδιά μας κατασκεύασαν τις αφίσες της γιορτής, τις οποίες και τοιχοκόλλησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής μας προς ενημέρωση του κοινού. Έπειτα, έφτιαξαν με τα ίδια τους τα χέρια τις προσκλήσεις προς τους επίτιμους καλεσμένους της γιορτής, τις οποίες τα ίδια μοίρασαν. Ας ρίξουμε μια ματιά στις δημιουργίες των παιδιών.

 

 

     Ο χρόνος κύλησε αρκετά γρήγορα και η ποθητή ημέρα έφτασε. Τα παιδιά, αν και με λίγο άγχος, τα κατάφεραν περίφημα. Όλα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι και το τέλος.

  •    Στο τέλος αυτής της παρουσίασης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι μερίμνησαν και αυτοί μαζί μας για τα κουστούμια και τα σκηνικά και γενικότερα όλους όσους με τον οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή αυτή. Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.