Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας

Εκδηλώσεις

Σχολικός Εκφοβισμός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3/2015: Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Το Σχολείο μας επισκέφθηκε η ψυχολόγος κ. Έλλη Σπανού από το "Χαμόγελο του Παιδιού" μετά από πρόσκληση της Δ/ντριας. Μίλησε στους μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης για την εμπειρία της από την τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 και διηγήθηκε στα παιδιά την πραγματική ιστορία του Φίλιππου και του Μπάμπη, που προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος και ενημέρωση για τους τρόπους διαχείρισης ανάλογων περιστατικών. Τονίστηκε η σημαντική  ικανότητα "ενσυναίσθησης","Μπαίνω στη Θέση του Άλλου", που είναι η βάση της οικοδόμησης υγιών κοινωνικών σχέσεων. Σε δεύτερο χρόνο οι μικροί μας μαθητές θα εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της παιδαγωγικής αυτής παρέμβασης και θα δημιουργήσουν αφίσες με σχετικά μηνύματα που θα αναρτηθούν στους χώρους του Σχολείου. 

 

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Οι μαθητές της έκτης τάξης(ΣΤ1,ΣΤ2) παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημερώθηκαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

  

 

 

 

 

 

 

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δείτε εδώ την έκθεση των πεπραγμένων της διοργάνωσης της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014.

Δείτε το βίντεο που δημιουργήθηκε με φωτογραφίες από ενδεικτικές   δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα.