Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας

Εκπαιδευτικό υλικό

Ήθη και έθιμα της Αράχωβας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

 

  • Τα θη και έθιμα της Αράχωβας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς", είναι ένα θεατρικό που γράφτηκε από εμάς τις δασκάλες της Β' τάξης. Συλλέξαμε υλικό από το βιβλίο του Ηλία Λιάκου   "Στο δάσκαλό μας με αγάπη", το οποίο εμπλουτίσαμε με ιστορίες που άκουσαν τα παιδιά από τους μεγαλύτερους. Οι μαθητές μας συμμετείχαν και στο στήσιμο του σκηνικού, καθώς έφεραν από τα σπίτια τους στολές και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
  • Τόσο η συγγραφή, όσο και οι πρόβες αλλά και η ίδια η παράσταση, έδωσαν την ευκαιρία σ' εμάς, τους μαθητές μας και σε όλους τους θεατές, να ξαναθυμηθούμε εικόνες από άλλες εποχές, όπως επίσης και να μάθουμε νέες πληροφορίες για τη λαογραφία του τόπου μας. 
  • Κρέμου Μαρία-Χρυσαφούλα, Κορίτου Αικατερίνη.
  • Κατεβάστε το κείμενο του θεατρικού στον υπολογιστή σας:

Εκπαιδευτικά σενάρια από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

"Επίσκεψη στο Πλουτάρχειο Ιστορικό και Πολιτιστικό Πάρκο Χαιρώνειας" από την Γιολδασέα Ευαγγελία

Μουσειακή Αγωγή Δ΄τάξης με τα λογισμικά Inspiration, Hot Potatoes, Google earth, Google maps, Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια, CD Δήμου Χαιρώνειας.

Στο παρακάτω συνημμένο θα βρείτε ολόκληρο το πακέτο με το υποστηρηκτικό υλικό του σεναρίου:

 

Attachments:
Download this file (parko_xaironeias.zip)parko_xaironeias.zip[Επίσκεψη στο Πλουτάρχειο Ιστορικό και Πολιτιστικό Πάρκο Χαιρώνειας]22741 Kb

Δεξιότητα Επιχειρηματολογίας - Αγώνας λόγου

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της 1ης περιφέρειας Π.Ε.  Ν. Βοιωτίας το οποίο  διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος κ. Κατσιφή Σπυριδούλα. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν " Ανάπτυξη Δεξιοτήτων εκπαιδευτικών Π.Ε.". Σε ένα από τα εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα "Δεξιότητα Επιχειρηματολογίας" επιμορφώτριες ήταν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας Τσικοπούλου Γεωργία, Λεοντάρα Δέσποινα, Κρέμου Χρύσα, Κορίτου Αικατερίνη, Κατσικά Κωστούλα, Γιολδασέα Ευαγγελία. Παρουσίασαν έναν αγώνα λόγου - αντίλογου με θέμα " Όλα τα βιβλία θα έπρεπε να είναι ηλεκτρονικά".

 

Δείτε παρακάτω τα αρχείο που παρήγαγαν και παρουσίασαν οι παραπάνω επιμορφώτριες.

 Αρχείο παρουσίασης    Κείμενο "αγώνα λόγου" 

  

 

Υποκατηγορίες