Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας

Καλωσόρισμα της Δ' τάξης.

Απίθανα τεταρτάκια μου

καλώς ήρθατε στο Σχολείο ακόμη μια χρονιά! Καλώς ήρθατε στην τετάρτη τάξη του δημοτικού!

  • Αποχαιρετώντας την ανεμελιά του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε το δημιουργικό φθινόπωρο και μαζί τον Σεπτέμβριο τον μήνα που μας φέρνει πάλι πίσω στα θρανία. Θα είμαστε ξανά μαζί για να συνεχίσουμε το δημιουργικό ταξίδι μας στον κόσμο της γνώσης.
  • Πιο συγκεκριμένα, στη Νεοελληνική Γλώσσα θα μελετήσουμε βασικούς κανόνες γραμματικής και συντακτικού, ενώ στην παραγωγή γραπτού λόγου θα προσπαθήσουμε να γίνουμε «μικροί συγγραφείς και ποιητές». Στα Μαθηματικά θα ακονίζουμε συνέχεια το μυαλό μας λύνοντας ασκήσεις και προβλήματα με μεγάλους αριθμούς, ενώ παράλληλα θα μας απασχολήσει  και η Γεωμετρία. Στην αγαπημένη μας Ιστορία θα ταξιδέψουμε πίσω στα αρχαία χρόνια και θα συναντήσουμε σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Μιλτιάδης, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Φειδίας, ο Μέγας Αλέξανδρος και πολλοί άλλοι. Με το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, εξερευνώντας τη φύση, θα συνειδητοποιήσουμε γιατί πρέπει να νοιαζόμαστε διαρκώς για το περιβάλλον και στα Θρησκευτικά θα νιώσουμε πόσο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον Θεό κάνοντας πράξη την αγάπη! Με τη Φιλαναγνωσία θα πετάξουμε σε άγνωστους κόσμους και στην ώρα των Εικαστικών θα κάνουμε φανταστικές δημιουργίες. Με την Ευέλικτη Ζώνη θα συνεχίσουμε τις καινοτόμες και βιωματικές δράσεις. Στις εκδρομές μας, ένα είναι σίγουρο, θα περνάμε ΤΕΛΕΙΑ!!!
  • Μην ξεχνάτε ότι η γνώση είναι δύναμη και για να την αποκτήσουμε χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολλή διάθεση. Με αγάπη, συνεργασία, διάβασμα, φαντασία και πολλή χαρά θα κατακτήσουμε και την Δ? τάξη! Εξάλλου ανυπομονούσα να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για να βρεθώ πάλι κοντά σας!

 

  •                                                                       Η δασκάλα σας
  •                                          Λίτσα Γιολδασέα
  •