Δημοτικό Σχολείο Αράχωβας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014
Μια διαφορετική ημέρα στο σχολείο! Αντί για σχολικές τσάντες, τα σακίδια. Αντί για βιβλία και τετράδια, μαρκαδόροι, χρωματιστά χαρτόνια, παραμύθια, μπαλόνια και αθλητικά παπούτσια. Αντί για μαθήματα, δημιουργικά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, παρακολούθηση ταινιών.
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 - Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού
Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει επίσκεψη στο γήπεδο για να παίξουμε ομαδικά παιχνίδια δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση! Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει εικαστικές δημιουργίες, όπως την κατασκευή ενός πανό της τάξης με φατσούλες- κολλάζ, το σχεδιασμό και κόψιμο του περιγράμματος της παλάμης του καθενός και τη σύνταξη ανάλογου μηνύματος. Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει να φουσκώσουμε όλοι από ένα μπαλόνι, το μπαλόνι της φιλίας, και να γράψει ο καθένας το δικό του σύνθημα.Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει να διαβάσουμε ιστορίες και παραμύθια που μιλάνε για τη διαφορετικότητα, αλλά και για την ισότητα.Το πρόγραμμα σήμερα προβλέπει να παρακολουθήσουμε σχετικές ταινίες και βιντεάκια, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις... και φυσικά όλα αυτά να γίνουν με το σύνθημα " ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι!"
 
                                                       Τα απίθανα τεταρτάκια
 
(Το παραπάνω κείμενο είναι παραγωγή γραπτού λόγου που προέκυψε μέσα από το γλωσσικό μάθημα και τους ίδιους τους μαθητές)